Hvorfor Dark Aces?

Med det sorte spar es (også kaldt dødskortet) følger der en helt specielt historie, som kun få mennesker kender til. “Hvorfor kaldes spar es for dødskortet?”

Efterhånden som spillekortene udviklede sig, blev udstillingen af ​​de fire dragter og ansigtskort også udviklet, ofte efter individuelle, regionale og kulturelle smage.

For eksempel lavede italienerne forløberen af ​​den moderne spar som et sværd, mens spillekort fremstillet i germanske lande brugte et blad stående på stammen.

For at forenkle udformningen af ​​legetøjsklær brugte franskmændene silhuetten af det germanske opadvendte blad, der ligner den moderne spar, men symbolet kunne sandsynligvis fastholde sin tilknytning til krig, drab og død.

På latin henviser ordet spatha , roden til det moderne engelske ordspar, til et “bredt, fladt våben eller værktøj.” Desuden henviste franskmændene til denne dragt som piques , hvilket betyder piggen.

En Pigge var et tohånds våben bestående af en lang træaksel og et fladt spids-blad. Det er ikke svært at se formen på en Piggen i vores moderne spar.

Lige så sprogligt signifikant er det faktum, at en spar også refererer til en slags skovl med et bredt, fladt, tyndt blad, der ofte bruges til at grave en grav.

Selv i dagens æra af mekaniske gravemaskiner, er spar spaden stadig brugt af kirkegårds arbejdere til skarpt at skære graveoverskriften i sod og/eller for at afslutte siderne og gulvet i graven.

Hvad der for evigt er forseglet af foreningen af ​​spar es som “dødskortet” opstod dog under Vietnamkrigen. Ifølge United States Playing Card Company (USPCC), var det et par amerikanske løjtnanter i tjeneste i udlandet som skrev til selskabet i februar 1966 og bad USPCC om at sende dem hele dæk , der består af spar es.

Viet Cong hævdes angiveligt at frygte dette kort på grund af sin overtro som betragter det som dødens kort. Derudover bruger cykelmærket Lady Liberty i sit symbol, spar es, som fjenden angiveligt betragter som “dødens gudinde”.

USPCC sendte tusindvis af disse specialdæk til udlandet, hvor amerikanske tropper brugte dem som en form for psykologisk krigsførelse mod fjendtlige styrker i Vietnam.

(Emballagen på hvert dæk var endda mærket “Cykelhemmelig våben”.) Spredning af disse dødskort i virkelige eller mistænkte fjendtlige områder har efter sigende fået Viet Cong til at flygte.

Derudover ville nogle amerikanske tropper lade et enkelt spar es kort ligge på en fjendes dræbte legeme for at indikere:

“Vi var her” eller “Vi kommer til dig”.

Og det er præcis hvad Klubben indebærer, enten er vi her, der, alle vegne. Ellers kommer vi til dig.